Banner
BlueGlobe International
My status

Translation Services

Translation Services

Career With BlueGlobe

Banner
Banner
Banner

SAIC

"SAIC is a FORTUNE 500® scientific, engineering, and technology applications company that uses its deep domain knowledge to solve problems of vital importance to the nation and the world, in national security, energy and the environment, critical infrastructure, and health. BlueGlobe International LLC consistently provides language services on a global scale which meet the strict vendor standards required by SAIC."


Fulbright

"BlueGlobe cares .. our expectations were exceeded with accuracy and promptness. A long term relationship will benefit our firm and yours."


Crowell-moring

"Thanks again for extra-ordrinary services."


AAAS

"Friendly staff combined with unusual promptness and services will see our association always requesting BlueGlobe."

* For Translation - click flag

Македонски преведувачки услуги

Macedonian

BlueGlobe International – нуди квалификувани преведувачи за Македонски јазик

Нашите професионални преведувачи за македонски јазик обезбедуваат преведувачки услуги со детално познавање на изворниот јазик, целниот јазик и областа за преведување. Ангажирајќи високопрофесионални, искусни преведувачи на македонски јазик, BlueGlobe може да преведе секаков вид или големина на проект вклучувајќи: веб-сајтови, е-пошта, писма, списанија, правни документи, медицински журнали, технички прирачници, книги, рецепти, менија итн... па се до тетоважи! Како резултат на ова ние преведуваме проекти кои покриваат многу области: правна, финансиска, медицинска, техничка, маркетинг итн. Водејќи голема грижа за избегнување на погрешно преведени текстови, BlueGlobe ги уверува клиентите дека сите поднесени материјали ќе бидат преведени само од преведувачи со мајчин јазик македонски. Преведувачот кој е задолжен за проектот мора да има докажано искуство и детално познавање во зададената област. Освен основните познавања тој исто така треба да ги познава и „јазичните трикови“ потребни да се постигни совршен превод.

Contact Us Барате кариера?

Дали сте надарен професионалец кој е вешт во јазични услуги? Доколку е така, ве покануваме да ја потполните он-лајн апликацијата на овој веб-сајт! Бесплатно е, лесно е и ќе ви одземе само 5-7 минути од вашето време.

Contact Us Професионална проверка на текст!

Квалификувани и искусни како коректор? Образовани или обучени за одредена област? Придружете се на нашиот тим од говорители на мајчин јазик коишто уживаат во нивната интересна работа!

Contact Us Експертиза

Во BlueGlobe International да се биде втор не се прифаќа. Висок квалитет е нашиот стандард. Нашите клиенти се лојални поради нашиот широк спектар на експертиза.

 
Contact Us Контактирајте нè

Компании од целиот свет веруваат во нас -
... а наскоро и вие.

Телефон:
+1.541.330.0450
+55.21.2240.9271
+91.172.2561020
Телефон:
+1.541.306.7420
+55.21.2262.1793
+91.981.4535577
Факс:
+1.541.330.0451
+55.21.2240.9271
+91.172.2561020

www.blueglobetranslations.com

 

Нудиме преведувачки услуги -
... во стотина јазици

Арапски Еврејски
Кинески Италијански
Холандски Јапонски
Англиски Латински
Француски Португалски
Германски Руски
Грчки Шпански
Сите јазици и уште многу повеќе (наскоро)

Professional Translation Services Company

Request a Quote

Зошто BlueGlobe International?

Затоа што ние сме горди на нашата работа и се грижиме за резултатите! Како интернационален пазарен лидер во јазични услуги (превод, толкување, рекламни текстови, локализација итн.) ние нудиме услуги од светски ранг како за поединци така и за компании. За да доставиме 100% точни преводи на нашите клиенти, поставуваме серија проверки на квалитетот во секој дел од преводот. Вашата удобност е важна за BlueGlobe и ве уверуваме дека ќе го добиете посакуваниот и очекуван квалитет.

 • 100 на поголемите јазици во светот
 • Сите специјализации
 • Најкомпетитивни цени
 • Квалитетни услуги
 • Највисоко ниво на грижа за клиентот
 • Најбрзо растечка компанија за преведување во светот
 • Стотици докажани доставувачи на јазични услуги
 • Тимски концепт од почеток до крај
 • Достапни 24 часа во денот, 7 дена во неделата

Нашата програма од 10 чекори за гаранција на квалитетот

Следејќи ја нашата чекор по чекор програма за гаранција на квалитетот, гарантираме извонреден квалитет за сите македонски преведувачки проекти:

 1. Секој македонски преведувачки проект ќе биде анализиран од компетентен менаџер на проектот
 2. Детален план за преведување ќе биде формулиран од менаџерот на проектот
 3. Преведувачкиот проект ќе му биде назначен на професионален преведувач
 4. Терминолошка база ќе биде створена ексклузивно за проектот
 5. Алатка за компјутерска помош ќе биде програмирана за проектот
 6. Проектот ќе биде преведен на македонски
 7. Проверки на квалитетот постојано се извршуваат
 8. Преводот ќе биде ставен во бараниот формат (компјутерско издаваштво).
 9. Целиот превод ќе биде проверен по втор пат од роден говорител на јазикот
 10. Финален преглед од страна на преведувачот и менаџерот на проектот – доставување до клиентот

Нашата глобална мрежа на квалификувани, вешти и професионални преведувачи ја гарантира можноста на BlueGlobe да понуди брз обрт дури и на најголемите проекти со куси временски рокови. Независно од барањата за изворен и целен јазик, македонски во англиски (САД), англиски (САД) во македонски, или било која друга јазична комбинација (германски – тајландски, украински – француски итн.), прецизноста и квалитетот на вашиот преведувачки проект е гарантиран кај BlueGlobe International.

Цени на преводи - македонски јазик

Неколку фактори (специфика на текстот, баран рок, број на зборови во проектот, формат на документот итн.) влијаат на цената на преведувачкиот проект. За точна проценка, едноставно кликнете на „Побарај проценка“ и пополнете го он-лајн формуларот. Односните документи можат да бидат пратени преку е-пошта, доставувајќи ја на тој начин сета потребна информација и документација да се направи точна преценка на цената, без дополнителни скриени давачки.

BlueGlobe International е секогаш во можност да ги услужи своите клиенти, 24 часа на ден, 7 дена во неделата! Нашиот пријателски расположен персонал ќе направи сè во своја можност да ви помогне со вашиот проект.

Јазик на телефонските оператори:
Англиски – руски - шпански
+1.541.330.0450 (USA)

Нашата служба за помош преку е-пошта ја има на:
Англиски – руски - шпански
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Приватност и услуги

Приватноста на нашите клиенти е најважна за BlueGlobe International. Бидете уверени дека сите документи, проекти, електронска пошта, писма, документација и др. ќе биде чувана според нашите строги правила за приватност. Нашата цел е да направиме секој клиент да се чувствува удобно и со доверба во нашите услуги, затоа ве молиме да го посетите нашиот веб-сајт и да ја прегледате нашата Политика на приватност. Оваа страница ќе ги информира клиентите за видот на информацијата што ја собираме, начинот како таа е заштитена и сите можни опции достапни на клиентот за нејзино користење. Ве охрабруваме да ја симнете нашата Политика на приватност за во целост да го разберете нашиот целосен ангажман во услугите и приватноста. Се разбира дека ќе го цениме вашиот придонес и учество! Преку одржување на високо ниво на интегритет и неспоредлив ангажман во услугите, BlueGlobe гордо изгради клиентела којашто категорички ѝ ги доверува своите проекти и лични информации на нашата фирма. Како повторни клиенти, тие се нашиот најголем капитал.

Преведено од Sayeed Language Services

 

feed-image Feed Entries

Get your FREE QUOTE now or call us directly at 1.541.330.0450 or 541.213.8526 (USA)